انواع چراغ خودرو و کاربردهای آن
یک لحظه تصور کنید که ماشینها، هیچ چراغ و سیستم روشنایی نداشتند. چه اتفاقی میافتاد؟ شبها که همه چیز به هم میریخت. کسی تشخیص نمیداد که چه ماشینی در چه جهتی و با چه وضعیتی و چه حجمی در حال رفت و آمد است. در طول روز هم وضعیت چندان بهتر نبود. نمیدانستیم یک ماشین در حال حرکت، کی ترمز میکند و کی میخواهد به چپ و راست بپیچد و… . به همین دلیل بود که سیستم روشنایی وسایل نقلیه، ایجاد شد تا این نیازها را رفع کند. این سیستم که شامل بخشهایی مختلف است، به راننده قدرت کنترل بیشتری میدهد و همچنین کمک زیادی به شناسایی خودرو توسط دیگر رانندگان میکند. اگر میخواهید درباره انواع چراغ خودرو بیشتر بدانید، پس ما را همراهی کنید.
چراغ جلو
چراغ جلوی خودرو در رانندگی کاربردهای زیادی دارد. معمولا در چراغ جلوب خودرو 3 حالت قرار میدهند که با نامهای چراغ کوچک، نور پایین و نور بالا آنها را میشناسیم. چراغهای کوچک برای استفاده زمانهایی است که ما در تونل هستیم و یا محیط اطراف روشنایی روز آفتابی را ندارد مانند هوای بارانی و برفی.
نور پایین برای رانندگی در شب در شهر استفاده میشود. همچنین در خودروهایی که چراغ مه شکن جلو ندارند در هوای مه آلود باید از چراغ نور پایین استفاده کرد زیرا نور بالا باعث انعکاس نور در چشمان راننده میشود.
نور بالا برای روشن کردن مقابل باشین با فاصله دور میباشد که در جادهها کاربرد دارد. استفاده از نور بالا در شهر ممنوع است زیرا باعث آزار چشم راننده مقابل میشود. همچنین در جادههای دوطرفه از نوربالا استفاده میکنیم و یا در حال سبقت از راننده مقابل هستیم باید از نور پایین استفاده بکنیم تا چشم راننده مقابل آزار نبیند.
در برخی خودروهای جدید به جای استفاده از لامپهای رشتهایی از لامپ ال ای دی اسفاده میشود که در طراحی آنها از لنز و عدسی نیز استفاده میشود که نور را بسیار بهتر و کاربردیتر پخش میکند. همچنین ساتفاده از چراغهای به نام دی لایت نیز بسیار رواج پیدا کرده است که در فارسی به نام چراغ روز میشناسند و هم جنبه زیبایی بالایی دارد و هم به دیده شدن توسط راننده مقابل کمک میکند.
چراغ مه شکن
تمامی خودرو ها چراه مه شکن ندارند و معمولا به صورت یک آپشن در خودرو ها نصب میشود. در خودروها متداول است که چراغ مه شکن بر روی پایین سپر جلو یک جفت قرار دارد و در عقب خودرو یک عدد در پایین سپر قرار دارد. چراغ مه شکن نور بالایی دارد و در هوای مه آلود به خوبی مقابل خودرو را روشن میکند.
چراغ عقب یا چراغ خطر
چراغ عقب خودرو در رانندگی بسیار مهم بوده و خرابی آن باعث تصادفات بسیاری میشود. در چراغ عقب خودرو دو قسمت مهم وجو دارد که باید به خوبی کار کنند یکی قسمت چراغ خطر و دیگری چراغ نور در شب. چراغ عقب خودرو همیشه به رنگ قرمز بوده زیرا نور قرمز بیشتری تابش را در بین نورها دارد. در خودروها یک چراغ در وسط خوردو در قسمت پشت شیشه عقب و یا بالای صندوق عقب قرار دارد که کمک کننده چراغ خطر بوده و در هنگام ترمز نور بالایی را به راننده پشت سر نشان میدهد.
چراغهای ترمز
چراغ ترمز یکی از مهمترین چراغهای خودرو است. بهطوری که باید چند وقت یک بار آن را بررسی کرده و از درست کارکردن آن مطمئن شوید. چراغ ترمز به شما کمک میکند که رفتار خودروهای دیگر را درک کنید. این چراغ بهصورت دو عددی در عقب خودرو گذاشته میشود.
چراغ های راهنما
هنگام تغییر مسیر حرکت خودرو در چرخش به سمت راست و یا سمت چپ برای اطلاع سایر راننده ها از چراغ های راهنما استفاده می شود. تعداد چراغ های راهنما در خودرو ها حداقل چهار عددند، دو عدد از آن ها در قسمت جلوی خودرو و دوتای دیگر در قسمت عقب در روی بدنه نصب می شوند.
چراغهای داخل خودرو
وظیفه این چراغها روشن کردن کابین یا اتاقک خودرو است. مواقعی که سرنشینها به روشناییها نیاز دارند یا میخواهید نقشه را بررسی کنید، از این چراغها استفاده میکنید. فراموش نکنید که نباید چراغهای داخل خودرو را بهمدت طولانی روشن نگه دارید. چراغهای سقف جزو چراغهای داخلی هستند.
مثلا اگر سرنشینها بخواهند چیزی را پیدا کنند، چراغ سقف را روشن میکنند. چراغهای صفحه جلوی راننده هم از دیگر چراغهای داخل ماشین هستند. این چراغها به شما کمک میکنند تا در شب بتوانید صفحه سرعت و دور موتور را بهتر ببینید. جعبه داشبورد و صندوق عقب هم چراغ دارند.
چراغ های پلاک خودرو
در خودرو های سواری برای روشن کردن فضای محل نصب پلاک شناسایی، از مدار چراغ های پلاک استفاده می شود. به طوری که با این طرح محل نصب پلاک روشن می شود و رویت و قرائت مندرجات روی صفحه ی پلاک شناسایی به هنگام شب و تاریک بودن هوا امکان پذیر می گردد. این چراغ ها معمولاً به تعداد دو عدد و در قسمت بالا یا دو طرف پلاک عقب خودرو نصب می شود.