مقاله

سیبک فرمان چیست ؟

سیبک فرمان چیست و علائم خرابی آن کدامند؟

در خودرو قطعه ای به نام سیبک فرمان به انگلیسی Ball Joint وجود دارد که علاوه بر متصل کردن چرخ ها به سیستم تعلیق، واسطه چرخیدن چرخ ها هم می شود.

حرکت خودرو به وسیله عملکرد صحیح و منظم قطعات زیادی میسر می شود که در این میان سیستم تعلیق و سیستم فنربندی از اهمیت خاصی برخوردار هستند. فرمان پذیری یا هندلیبگ خودرو یکی از مهمترین شاخصه های هر خودرویی می باشد و در زمان انتخاب می تواند کمک فراوانی برای خرید خودروی مورد نظر انجام دهد.

این سیستم از اجزایی همانند سیبک، فنرها، کمک فنر ها و … تشکیل شده است که وظیفه اصلی آن اتصال بدنه و چرخ ها به یکدیگر و مدیریت ارتباط بین جاده و خودرو است. سیستم تعلیق خودرو در وظایف دیگری مانند هدایت خودرو، شتاب گرفتن آن و همچنین ترمز و توقف خودرو نقش مهمی را ایفا می کند.

سیبک فرمان چیست؟

سیبک فرمان از یک طرف به متعلقات چرخ و از طرف دیگر به طبق خودرو متصل است. زمانی که شما فرمان خودرو را می‌چرخانید، سیبک نیز به همان طرف می‌چرخد. این قطعه علاوه بر اینکه به چرخ‌های خودرو جهت می‌دهد، تحمل قسمتی از وزن خودرو را نیز به عهده دارد.

زمانی که شما فرمان ماشین را به یک جهت می چرخانید، سیبک فرمان این حرکت را به چرخ‌ها منتقل می‌کند. از طرف دیگر حرکت در جهت بالا و پایین، باعث می‌شود تا در هنگام حرکت ماشین در دست اندازها، چرخ‌ها انعطاف پذیری لازم را داشته باشند. به همین دلیل است که وجود هرگونه اشکال در سیبک فرمان، در سیستم تعلیق و فرمان خودرو تاثیر خواهد گذاشت.

اما آیا سیبک فرمان نیاز به نگهداری دارد؟ در پاسخ باید گفت که در قدیم از سیبک‌های گریس دار استفاده می‌شد که باید هر چند وقت یکبار گریس کاری می‌شد. اما اکنون و با توسعه تکنولوژی دیگر این قطعه نیازی به نگهداری خاصی ندارد. تنها باید هر چند وقت یکبار چک شود که دچار آسیب نشده باشد.

علل خرابی سیبک ها

علل مختلفی می تواند باعث خرابی سیبک فرمان شود. رانندگان با دانستن این علل می توانند به میزان زیادی از بروز پدیده خرابی سیبک فرمان جلوگیری کنند و باعث افزایش طول عمر و سلامت این قطعه شوند. هم چنین در صورت بروز خرابی سیبک می توانند راحت تر علت آن را تشخیص داده و اقدام سریع در جهت تعمیر و یا تعویض آن انجام دهند. علاوه بر این با تشخیص علت خرابی سیبک ممکن است مشخص شود عیب قطعه دیگر باعث خرابی سیبک شده باشد که سیبک به علت خرابی آن قطعه خاص به طور مداوم دچار ایراد و آسیب می شود. در ادامه به بررسی مهم ترین علل خرابی سیبک فرمان پرداخته ایم.

زنگ زدگی

یکی از علل رایجی که باعث خرابی سیبک فرمان می شود مربوط به زنگ زدگی آن است. این پدیده به علت استفاده نامناسب از خودرو و هم چنین پارک کردن آن در جاهایی ایجاد می شود که رطوبت زیاد دارد و یا در تماس مستقیم با آب است.

خوردگی

پدیده خوردگی یکی دیگر از علل خرابی سیبک فرمان است که این پدیده از فشار زیاد به سیبک ناشی می شود. عبور مداوم خودرو از دست اندازها و هم چنین لاستیک ها معیوب و نامناسب  باعث وارد شدن فشار بیش از اندازه به سیبک و خوردگی آن می شود.

شل یا هرز بودن پیچ ها و مهره ها

یکی دیگر از علل خرابی سیبک مربوط به شل یا هرز بودن پیچ ها و مهره هاست که این پدیده به عللی از جمله فشار زیاد و یا بستن نادرست پیچ ها ناشی می شود.

پاره شدن گردگیر سیبک

یکی دیگر از علل خرابی سیبک از پارگی سیبک ناشی می شود. پارگی سیبک هم  ممکن است به عللی از جمله فشار زیاد وارد شده به سیستم تعلیق ایجاد شود و هم چنین شدت یابد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *